LEERLINGENPAGINA

Hieronder komen foto's van het thema waar aan gewerkt wordt in de groep. De leerkracht schrijft onder de link "nieuws uit de groep" . Daar vindt u het nieuws uit de groep.

Duo-dictee met onze nieuwe vulpen

Om de beurt pakken we een woord uit de beker...


deze lezen we voor in het groepje...


iedereen denkt goed na over de spellingsafspraak die bij dit woord hoort...


daarna schrijven we allemaal het woord op en controleren we of we het woord goed hebben geschreven.
We oefenen het samenwerken met elkaar en het respecteren van elkaar en hebben veel plezier (en ondertussen zijn we ook nog extra aan het oefenen met spelling ;) ) 
's middags hebben we het rekencircuit met o.a. rekentuin, oefensoftware wereld in getallen, rekenspellen van met sprongen vooruit (o.a. gok een hok) en gezelschapsspellen met een rekenelement (o.a. qwixx) en spellen met dobbelstenen (o.a. tafeldobbelen). Deze speelse manier van rekenen draagt ook bij aan een goede samenwerking in de klas. 

Het gele tafelgroepje is vandaag bezig met "gok een hok". Hierbij oefenen ze de positie van de getallen van 0 t/m 100


Het rode tafelgroepje is bezig met automatiseren met behulp van rekentuin. Het blauwe tafelgroepje is bezig met de oefensoftware van onze rekenmethode. 


Het groene tafelgroepje is bezig met het gezelschapsspel qwixx. Hierbij oefenen ze het logisch denken en de getallenrij. Ze leren keuzes maken. 


In het oranje tafelgroepje rekenen we met dobbelstenen. Vandaag gooiden met twee dobbelstenen. Met de getallen op deze dobbelstenen maken we een keer-som. Wie kan de meeste sommen maken? En wie heeft het grootste getal als antwoord? Wie heeft een omgekeerde som? Wie heeft vaak dezelfde som gedobbeld? Wie heeft het vaakst een som gegooid uit de tafel van 1/2/3/4/5? Wie kon al antwoorden bedenken op de tafel van zes?