LEERLINGENPAGINA

Hieronder komen verhalen te staan geschreven door de leerlingen zelf. De leerkracht schrijft onder de link "nieuws uit de groep" . Daar vindt u het nieuws uit de groep, extra informatie m.b.t. de vakken, huiswerk,  thuiswerken,  enz…

26-11-2021
Maandag: Sommige kinderen kregen een herkansing op aardrijkskunde. Met spelling hadden we een c die klinkt als s. Ook hebben we verder gelezen met Katvis. We hebben de doelen van de klas besproken. Met kleur hebben we gepraat over eerlijkheid. 
Dinsdag: Met taal hadden we het over de directe en indirecte rede. Met gym deden we een soort honkbal en met Engels hadden we het over de seizoenen. Op het eind van de dag deden we circuit met rekenen, taal en spelling. Woensdag: In het begin was sinterklaas in de klas geweest! Er lagen overal in de klas pepernoten. Rekenen met procenten was een makkelijke les en met Basicly spraken we over echt of neppe foto's en video's op het internet. 
Donderdag: We hadden een hele leuke VR les en we mochten zelf ook een VR video maken. We deden taken in plaats van de les rekenen. 
Vrijdag: Huiswerk bespreken. Snelle rekenles over m2. Met blits hadden we het over slim zoeken op het internet. Met tekenen maakten we een spandoek voor meester Jaap die met pensioen gaat. En we hadden een sterkwerk vergadering. 
Groetjes Isa

19-11-2021
Maandag hadden we een signaleringstoets van spelling en we moesten met taal iets bedenken tegen kinderarbeid. Bij Kleur gingen we een vertrouwensspelletje doen en daarna gingen we luisteren naar een verhaal over een hyena en een ezel. We hadden ook nog een aardrijkskunde toets. 
Dinsdag hadden we een rekenles over de afstand-tijd grafieken. Met gym gingen we slagbal met obstakels doen. We hadden ook Engels we hebben het gehad over wanneer je on of at zegt. We hadden ook weer de eerste natuurles over welke materialen lazers en licht weerkaatsen.  
Woensdag hadden we gewoon een normale dag maar aan het eind van de dag hadden we een creatieve les en toen gingen we allemaal een kartonnen letter uitknippen en daar mat wolletjes omheen draaien. 
Donderdag hadden we van spelling een controle dictee. Daarna hadden we een rekenles over sommen zoals 37x12 onder elkaar uitrekenen. We gingen ook met z'n allen een boekje lezen genaamd Katvis. Met gym gingen we oefenen met gooien en vangen. Daarna hadden we een taalles over directe en indirecte rede. We hadden ook een muziekles waarbij we een eigen Sinterklaasliedje moesten maken. Daar gaan we volgende week mee verder.  
En we gingen.... lootjes trekken!!! 
Vrijdag hadden we met rekenen tijd voor de weektaak en met taal hadden we een zelfstandig werken les. We hadden ook Blits over speelschema's, daarna gingen we huiswerk bespreken. Aan het eind van de dag gingen we Weerwolven van Wakkerdam doen en daarna konden we nog even gaan tekenen of iets anders. 
Groetjes Norah12-11-2021
Hallo allemaal. Op maandag hebben we les gekregen over de dode hoek, dus kregen we uitleg waar de meneer ons kon zien en niet bij de vrachtwagen. We mochten ook nog in de vrachtauto zitten, dat was wel gaaf natuurlijk. We hadden ook nog een taal toets en iedereen had weer een voldoende. Dinsdag hadden we een les van engels en dat ging over de tijden. We hebben ook nog een leerblad gekregen voor volgende week voor de AK toets, die is volgende week maandag, dus moeten we allemaal goed leren. Woensdag hebben we de lampionnen afgemaakt. Iedereen heeft een groepje waar die mee gaat lopen.
Groetjes Tessa 


5-11-2021
Hallo allemaal. Op 25 November hebben we een VR-bril (Virtual Reality) gastles met groep 7 a en 7b. Verder zijn we deze week begonnen met onze lampionnen. We maken allemaal een soort fakkels met een thema. Deze week hadden we onze allereerste Engels toets en er waren alleen maar voldoendes! Met spelling hadden we het over de letterzetter en letterrover en met taal maakten we een informatieve tekst over Sint-Maarten. Dit was de eerste keer Nieuws uit de groep en iedere vrijdag komt er een nieuw stukje.
Groetjes Sanne