LEERLINGENPAGINA

Hieronder komen verhalen te staan geschreven door de leerlingen zelf. De leerkracht schrijft onder de link "nieuws uit de groep" . Daar vindt u het nieuws uit de groep, het huiswerk, enz.

Ameland 2019
Maandag 17 juni
We gingen op school verzamelen en iedereen was heel druk. Toen gingen we met auto's naar de boot. Toen we daar waren, kwamen we rare jongens tegen. Zij begonnen een gesprek met ons. Op Ameland gingen we op de fiets naar High Chaparral. Toen we daar waren, hebben we de kamers verdeeld en zijn begonnen met de voorbereiding van het avondeten.
Tijdens het eten gebeurde er iets heel vervelends, want Maren kreeg hete soep over haar been. Ze moest gelijk onder de douche en daarna naar de dokter. Voor de zekerheid is ze met meester Jeroen in de Watertaxi terug naar Holwerd gegaan. Daar stonden haar ouders al op haar te wachten.
Toen bleek dat ze naar huis ging, had iedereen heel erg medelijden.

Meester Jan en Margreet zijn na het avondeten met de groep naar het strand geweest en dat was erg leuk en gezellig. We mochten tot onze knieën in het water maar een paar kinderen werden toch helemaal nat. Toen we terugkwamen zaten Bram en meester Jeroen al op ons te wachten. Na het opfrissen hebben we nog wat gedronken met een koekje erbij. Daarna gingen we al snel naar onze slaapzalen. 

Dindsdag 18 juni
Na het ontbijt gingen we naar het bos om spullen te verzamelen voor een natuurschilderij. Deze hebben we op het strand gemaakt. De foto's staan al op de site.
Na het middageten gingen we zwemmen bij de Vlijen. Daar was een kabelbaan en loopbrug boven het water en een vlot. Later die middag hebben nog geoefend voor de bonte avond.
Daarna hebben we gezellig patat gegeten met een lekkere hamburger. 
's Avonds stond het dierengeluidenspel op het programma, maar wij wilden liever blikspuit spelen in het bos. Na het eten hebben we gestemd en bijna iedereen was voor.  De meesters en de rest van de leiding vonden dit ook een goed idee.

Het gaat, naar omstandigheden, goed met Maren. Misschien komt ze morgen al weer terug bij ons.

Door Rune, Sem, Roviana, Lieke, Guusje (beetje aangevuld door de leiding)


Kijk alvast naar de foto's van de eerste dagen op "mijn album".