Nieuws uit de groep:
Welkom op de weblog van groep 6. Op dit deel van de weblog is nieuws uit de groep te lezen. Dit betreft o.a. belangrijke data, huiswerk en belangrijke dingen m.b.t. vakken. 

29 november 2020:

Maandag 30 november krijgen de kinderen een leerblad van topografie mee. Ze hebben hier vrijdag 11 december een toets over.  De kinderen kunnen het op het kaartje leren maar ook op de computer. Veel hebben al flink geoefend op school. Niet iedereen, het is verstandig om dan ook thuis te oefenen.

Met spelling zijn we bezig met blok 3, woordpakket 9, 10, 11 en 12.

De klas is gezellig in sinterklaas sfeer. De kinderen hebben allemaal een Mondriaan Pietje getekend. Welke is van jouw kind?


Af en toe rekenen we niet uit het boek maar rekenen we met allerlei spellen.  Leuk maar ook zeer leerzaam. Niet alleen voor het rekenen, maar ook  voor het samenwerken.


5 september 2020:
Leerlingenraad
Vrijdag 4 september konden de kinderen meedoen aan de verkiezingen van de leerlingenraad. Veel kinderen hebben verteld waarom ze in de raad wilden en kwamen al met leuke ideeen.  Er werden kritische vragen gesteld en aantekeningen gemaakt. Uiteindelijk zijn Iris en Roel gekozen om onze klas te vertegenwoordigen in de leerlingenraad. 
Spelling
De komende weken wordt er met spelling gewerkt aan woordpakket 1, 2, 3 en 4. U kunt de pakketten downloaden via onderstaande link:
Groep 6 woordpakketten (1).pdf
Toetsen
In groep 6 krijgen de kinderen toetsen voor de zaakvakken en gaan ze bezig met de topografie van Nederland. Na een blok krijgen ze een leerblad mee om thuis te oefenen. Na een week krijgen ze hier een toets over. Daar krijgen ze een cijfer voor. Bij een onvoldoende krijgen ze een 2e kans. In het begin zal dit misschien wennen zijn voor de kinderen. Ik zal op school bespreken hoe ze het kunnen leren. Maar het is ook goed als u uw kind hierbij helpt.  Vrijdag 11 september krijgen ze het 1e leerblad mee van geschiedenis. De toets is 18 september.
Huiswerk:
Het huiswerk in groep 6 bestaat vooral uit het leren van de toetsen van de zaakvakken. Het kan ook zijn dat sommige kinderen aan het eind van de week hun rekenweektaak niet af hebben, of het moet werk is niet af. Dan moet het thuis afgemaakt worden. Ik zal dan een parro sturen zodat u op de hoogte bent. Soms krijgt een kind werk mee om extra te oefenen.  
Tafels
De meeste kinderen beheersen de tafels wel maar nog niet snel genoeg. Het is belangrijk dat ze dit blijven oefenen op tempo en door elkaar. Een aantal krijgen 1 tafel per week mee naar huis (ze kiezen zelf welke ze nog beter moeten oefenen)

Belangrijke data 2020-2021: (zie ook de kalender die u ontvangen heeft)
16 september: schoolfotograaf
25 september: studiedag, kinderen vrij
30 september: start kinderboekenweek
10 t/m 18 oktober: herfstvakantie
21 oktober: kriebelbrigade
5 november: studiedag, kinderen vrij
11 november:  Sint Maarten
4 december: sint op school
17 december: kerstdiner
18 december: 12 uur vrij
19 dec. t/m 3 januari: kerstvakantie