FOTO'S

Fotoalbum

We hebben er voor gekozen om foto's van allerlei activiteiten - na toestemming van ouders op het inschrijfformulier- op een web fotoalbum te plaatsen.  U kunt de foto's gemakkelijk nabestellen en/of op allerlei manieren laten afdrukken. Verder kunnen alle familieleden (bijv. opa's en oma's) via internet foto's bekijken van hun kleinkind(eren). www.tiggeldobbe.mijnalbums.nl   Je hebt een code nodig om inzage te krijgen in het album. 

 

Foto's in en rond school op social media

Het gebeurt regelmatig dat ouders, opa's, oma's en bekenden foto's nemen  of filmpjes maken van schoolactiviteiten in en om de school. Dat mag alleen voor privé gebruik. Op deze foto's komen leerlingen en leerkrachten te staan en vanwege de privacy mogen deze niet worden verspreid!! Dus deze foto's of filmpjes op social media als Facebook plaatsen is absoluut niet toegestaan zonder toestemming van de betreffende ouders. 

Velen realiseren zich niet, dat het zo plaatsen van foto's en berichten op het internet onomkeerbaar is. Zodra een foto op het net wordt gezet, komt die daar (bijna) nooit meer vanaf. Zo'n foto kan altijd weer ergens opduiken. Het verwijderen van foto's kan in principe wel, maar is heel lastig. Het kan o.a. in cache van Google, in de WayBack Machine (internet-archief)
Het plaatsen van foto's kan  consequenties hebben voor de privacy van kinderen, ook als ze al lang en breed volwassen zijn. Misschien vinden ze het dan helemaal niet zo leuk meer dat hun kinderfoto's nog door de hele wereld bekeken kunnen worden. Daarnaast ontwikkelt de software voor gezichtsherkenning zich op dit moment razendsnel, waardoor je aan de hand van een eigen foto binnenkort heel makkelijk die oude schoolfoto's weer terug kunt vinden.
Dus wil je naast privégebruik toch foto's plaatsen, vraag de ouders en de leerkrachten dan vooraf nadrukkelijk om toestemming. Zie verder: www.mijnprivacy.nl voor rechten en plichten op het gebied van privacy.
Wij doen als school ons best om de privacywetgeving op onze school toe te passen. Als je daarover vragen, aanvullingen of opmerkingen hebt horen wij dat graag.